Onze goede doelen

Elk jaar heeft onze club 2 goede doelen waarvoor wij ons inzetten. Dit jaar zijn dat The Girl Movement en Wereldvluchtelingendag 2023

The Girl Movement

The Girl Movement is een inspirerende stichting die zich inzet voor en door meiden en vrouwen. Dit netwerk van maar liefst 120 meiden en jonge vrouwen organiseert onder andere gezondheidsvoorlichting voor Eritrese meiden en vrouwen. Hun het motto is: “Hé, dit moet je moeder ook weten”. Wij zijn enorm onder de indruk van hun inzet en toewijding om de positie van vrouwen te verbeteren.

Het is van cruciaal belang dat we als samenleving onze stem verheffen voor de rechten van vrouwen en meisjes. The Girl Movement doet dat op een prachtige manier. We zijn dan ook vereerd om hen te steunen als een van onze goede doelen voor het jaar 2022-2023. We willen ons inzetten om twee bijeenkomsten over gezondheidsvoorlichting mogelijk te maken. Hiermee dragen wij bij aan de empowerment van vrouwen en meisjes.

We nodigen iedereen uit om The Girl Movement te steunen en hun activiteiten te volgen. Bezoek hun website voor meer informatie over hun inspirerende werk en hoe je kunt bijdragen. Laten we samenwerken om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. En een wereld te creëren waarin iedereen gelijke kansen heeft.

=> Kijk voor meer informatie op The girl movement

Wereldvluchtelingendag

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Soroptimistclub Bennekom & Beekdal wil bijdragen aan het creëren van een inclusieve samenleving voor vluchtelingen en hun families. We zijn verheugd om ons goede doel van het jaar 2022-2023 te presenteren: het festival ‘Ede viert’. Dit zal op 20 juni 2023 plaatsvinden.

Dit festival biedt een uitgelezen kans om verbinding te creëren tussen verschillende gemeenschappen in Ede. Het is een dag waarop vluchtelingen en gastgemeenschappen samenkomen om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en te vieren. Er zullen verschillende activiteiten zijn zoals dans, muziek, eten, en sport, die voor een gezellige en feestelijke sfeer zullen zorgen. Het is een dag om te leren en te begrijpen hoe we samen kunnen leven en elkaars culturen kunnen respecteren.

Met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat het festival ‘Ede viert’ in 2023 een groot succes wordt. Samen kunnen we de stem van vluchtelingen en gastgemeenschappen in Ede versterken en hun integratieproces ondersteunen. U kunt helpen door deel te nemen aan onze evenementen en activiteiten. Hiermee zamelen we geld in voor het festival of u kunt een donatie te doen via onze website.

=> Lees meer over Wereldvluchtelingendag 2023

Doelen 2021-2022

 • Trees for Life (via fundraising gerealiseerd 2.600,-)
  Een nationaal project van de Unie in het kader van het 100 jarig lustrum van internationaal soroptimisme onder het thema ‘Trees for a Brilliant Future’. Met het programma zijn 1100 vrouwen geholpen om bomen te planten en te onderhouden, voedsel te verbouwen en daarmee een inkomen te verwerven. 
 • Open Source Book, midwifery and sexuality (via fundraising gerealiseerd 1.350,-) 
  Een open source boek met antwoorden op vragen en zorgen over de fysieke, emotionele en seksuele veranderingen in de beginfase van de zwangerschap en jong ouderschap. 

Eerdere doelen

 • Cycle of poverty
 • Menstruatie armoede – Tampons en maandverband voor cliënten van de voedselbank Ede.
 • Naaiatelier voor vluchtelingenvrouwen
 • Het Mooi Leven Huis (2019-2020) – bijdrage voor snoezelbadkamer in nieuw woonproject voor mensen met beperking in Bennekom.
 • School of Justice (2017 – 2019)
 • My Book Buddy (2017 – 2020) – Boeken voor kinderen in Kenia.