Volop actie!

De WervB was een groot succes!

Op donderdag 5 oktober kwamen vier Soroptimistclubs samen in De Beken te Renkum. De avond begon met een heerlijk buffet, gevolgd door een speeddate-sessie. Dit alles werd georganiseerd door Bregje van Hout van de Soroptimistclub Bennekom en Beekdal.

Daarna kreeg de doorgewinterde feministe Hedy d’Aconona het woord. Van begin tot eind was ze scherp, geestig en boeiend. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel. Na de lezing was er ruimte voor vragen, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

De avond werd afgesloten met de verkoop van Hedy’s boeken, die ze ter plekke signeerde. Tegelijkertijd kondigden de clubs Wageningen, Ede en Bennekom hun activiteiten aan voor de komende periode, vooral gericht op Orange the World. We kijken terug op een buitengewoon geslaagde en gezellige regioavond.

Groot succes Kunst aan het Klompenpad 20 en 21 mei 2023

Op 20 en 21 mei vond voor de derde keer Kunst aan het Klompenpad plaats. Met ruim 900 bezoekers was het weer een groot succes, waarbij zowel de kunstwerken als de prachtige omgeving werden gewaardeerd. De Soroptimisten van Beekdal en Bennekom haalden tijdens dit evenement meer dan 2.000 euro op met de verkoop van koffie, thee en versnaperingen, de organisatie van een workshop tuinbeelden maken en het geven van een rondleiding aan een groep Lions. De opbrengst gaat naar onze goede doelen. Dankzij samenwerking met Landgoed de Lieskamp, organisator ThinkPink Studio, deelnemende kunstenaars en subsidies van verschillende organisaties, waaronder het Cultuurplatform Rhenen en de gemeente Wageningen, kon het evenement op deze manier plaatsvinden. Kijk hier voor een sfeerimpressie van het weekend!

Orange The World 25 November – 10 December 2022

Orange the World is een internationale campagne die in het teken staat van de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur oranje staat hierbij symbool voor een zonnige en hoopvolle toekomst, zonder geweld en met gelijke kansen voor iedereen. Elk jaar worden tijdens de 16 Days of Activism (25 november tot 10 december) over de hele wereld gebouwen, bruggen en monumenten oranje verlicht om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Door het oranje uit te dragen, laten we als samenleving zien dat we geweld tegen vrouwen en meisjes niet accepteren en ons blijven inzetten voor gelijke rechten en kansen voor iedereen, ongeacht gender of afkomst.

Ook in 2022 hebben we opnieuw bijgedragen aan de wereldwijde campagne Orange the World. En met succes! In onze regio hebben we verschillende gebouwen in een stralend oranje licht gezet om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Zo werd onder andere de toren van de RK-kerk, de muziekkoepel aan het Van Slootenplein, kasteel Hoekelum, het gebouw van fysiotherapiepraktijk Lagerwey Van Dartel, het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek en het Streeklyceum oranje verlicht. Maar dat is nog niet alles, ook hebben Bakkerij Mekking en Patisserie Robert van Woerekom speciale oranje gebakjes verkocht. Samen hebben we een sterk statement gemaakt tegen geweld tegen vrouwen!

Bekijk een video waarin Liane meer uitleg geeft over onze actie!

Dickensfair actie 

Wat was het gezellig op de Dickens Fair! Onze kraam was zoals vanouds een groot succes. Dit jaar hadden we extra aandacht voor de Orange the World campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Bezoekers konden genieten van warme chocomel, glühwein en zelfgemaakte soep. Ook konden ze deelnemen aan onze kerstballen prijsvraag en won Maya Levi uit Bennekom de hoofdprijs. We zijn erg blij dat deze actie een mooi bedrag heeft opgeleverd voor het goede doel. Het was een geslaagd weekend vol warmte en gezelligheid!

Mooie lezing over vluchtelingenwerk

Op 7 juni organiseerden we een inspirerende lezing over vluchtelingenwerk. De avond stond in het teken van het delen van verhalen van krachtige vrouwen die vertelden over hun leven ná hun vlucht en hoe ze bouwen aan hun toekomst. Vier indrukwekkende sprekers deelden hun persoonlijke verhaal en ervaringen over hoe ze de kloof tussen de verschillende culturen hebben ervaren en hoe ze hiermee omgaan. Inleider Greetje Appelman van Vluchtelingenwerk Nederland vertelde over het belangrijke werk dat de organisatie doet. Vluchtelingenwerk Nederland zet zich in voor vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder verblijfsvergunning. Ze bieden juridische ondersteuning, helpen bij het vinden van een woning en werk en bieden maatschappelijke begeleiding. Tijdens de avond haalden we met onze actie ruim 250 euro op voor Vluchtelingenwerk Nederland. We zijn blij dat we met deze avond een bijdrage hebben kunnen leveren aan het belangrijke werk van deze organisatie.

 

Geslaagde Kunst aan het Klompenpad

Wat een geslaagde Kunst aan het Klompenpad hebben we gehad! Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2021 konden wandelaars tussen Rhenen en Wageningen genieten van de prachtige natuur en de vele kunstwerken langs de Grift. En natuurlijk kon een lekker kopje koffie, thee en wat lekkers niet ontbreken tijdens deze tocht. Bij onze kraam op Landgoed De Lieskamp verkochten we deze lekkernijen en haalden we een mooi bedrag op voor het goede doel.

Kunst aan het Klompenpad is een initiatief van Think Pink Studio Rhenen en Stichting Landgoed de Lieskamp waarbij kunstenaars uit de omgeving worden uitgenodigd om kunstwerken te maken die passen bij het landschap en het wandelpad. Het was prachtig om te zien hoe deze kunstwerken werden geïntegreerd in de omgeving en de wandeling nog specialer maakten. We zijn blij dat we als club ons steentje konden bijdragen aan dit evenement en zo ook konden bijdragen aan het behoud van ons mooie landschap.

De burgemeesters van Renkum (tweede van rechts) en Wageningen (tweede van links) met Martine van der Mast (links) en Mascha Bossuyt (rechts)

 

1.750,- Euro opgehaald voor Oekraine

Wow, wat een geweldige prestatie van onze club! Tijdens onze Klompenpad actie in het weekend van 12 maart hebben we maar liefst 1750 euro opgehaald. Met dit bedrag kunnen we onze zusterclubs in Oekraïne, Hongarije en Polen ondersteunen bij de opvang van vluchtelingen. Het is ontzettend belangrijk dat we hierbij onze lokale Soroptimistclubs steunen, zij weten immers als geen ander welke hulp nodig is. We zijn trots op onze bijdrage aan deze belangrijke zaak!

Ivy kan studeren dankzij soroptimisten-studiefonds 

[18 februari 2022] – Sinds haar ouders overleden en onlangs haar oma staat Ivy er alleen voor. Door tussenkomst van onze club en door het studiefonds van de unie van SorOptimisten kan ze studeren. En dát doet ze! Met hart en ziel. Gementord door Bilha, dochter van een Soroptimist en Dolphine, een zeer betrokken lid van club Kisumu.

Orange the World actie 2021 van start 

Met de wereldwijde actie Orange the World vragen we aandacht voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Tal van gebouwen worden 10 dagen lang oranje verlicht. Ook in onze regio: de Cuneratoren in Rhenen, de Concordiamolen in Ede, hotel De Wereld en het gemeentehuis van Wageningen, de RK kerk in Bennekom en het gemeentehuis van Renkum. Bij banketbakker Mekking zijn speciale Orange The Wold tompoezen verkrijgbaar.